Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

Yapımı Çok Kolay Körili Tavuk

Yapımı Çok Kolay Körili Tavuk

Evinizde yapabileceğiniz birçok farklı yemek tarifi bulunmakta, bazı tarifler vardır ki adeta en lüks restoranı aratmayacak derecede güzel olmakta. Usta elinde yapılmış gibi kolay tavuk yemeği tarifi istiyorsanız bu yazımız tamda size göre.

Yapımı Çok Kolay Körili Tavuk

Körili Tavuk Malzemeleri

600 gram kuşbaşı tavuk göğsü

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Körili Tavuk Sosu için Malzemeler

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı karabiber

1,5 su bardağı soğuk süt

1/2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Servis etmek için:

Yarım demet maydanoz

Körili Tavuk İçin Pişirme Önerisi;

Sos süt yerine aynı miktardaki krema ilavesi ile de hazırlanabilir. Fakat krema kesilmemesi için, son anda ekleme yapın ve sosu çok kaynatmayın.

Pratik Körili Tavuk Nasıl Yapılır?

Körili Tavuk Nasıl Yapılır?

Körili Tavuk Nasıl Yapılır?

Ayçiçek yağı bir tavada kızdırılır. Kuşbaşı tavuk göğüsleri, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur. Ardından köri sosunu hazırlamak için, tereyağı sos tenceresinde eritilir. Un, kokusu çıkıp, renk alana dek karıştırarak kavrulur. Kavrulan una soğuk sütü ekleyerek unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımı ile hızlıca karıştırılır. Bu karışıma sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sos, kısık ateşte koyu bir kıvam alana dek sürekli karıştırılarak 4- 5 dakika pişirilir. Hazırlanan sosu, kavrulan tavuklara ekleyip karıştırdıktan sonra pişirme işini 5 dakika süreyle sürdürün. Maydanozları incecik kıyın ve körili Tavuk kıyılan ince maydanozlar da ilave edildikten sonra bekletilmeden servis yapılır. Muhteşem tarifler için sitemizi ziyaret etmeye devam edin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ