Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır?

Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır?

Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

1 paket makarna

1 su bardağı haşlanmış mısır

1 tatlı kaşığı kapari

6 adet cherry domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı siyah zeytin

200 gram ton balığı konservesi

1 diş sarımsak

1/4 demet fesleğen

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır?

Ton balıklı makarnanın sosu içine çekmesi için, süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyin.

Ton Balıklı Makarna Pişirme Önerisi

Ton balıklı makarna isteğe göre, cheddar peynir ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirilerek de servis edilebilir.

Makarna kaynar suda yaklaşık olarak 8 – 10 dakika kadar haşlanır. Sosunda kullanmak için 1 çay bardağı  haşlama suyu ayrılır. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda alınır.

Ton balıklı makarna sosu için, sarımsağı rendeleyin. Kapari çiçeklerini ve fesleğeni ince ince kıyın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.

Zeytinyağını bir tencerede iyice ısıtın. Domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kavurun.

Yağını süzdüğünüz ton balığı konservesini ekleyerek domatesler suyunu çekinceye dek sosu pişirin.

Daha sonra sırayla, haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen ve kapari, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayrılan kısmı ekleyin ve sosu kaynatın.

Haşlanmış makarna ve ton balığı harcı tencerede harmanlayın. Ton balıklı makarna hazır. Sıcak servis yapın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ