Pratik Kalbura Bastı Tatlısı
Kiminin belki de ilk defa duyacağı bir tatlı tarifi ile sizlerleyim. Eskiden kalburda yapılırmış. Şimdi ise rendenin üzerinde. Oldukça pratik, kolay ve lezzetli bir tatlı.
Pratik Kalbura Bastı Tatlısı
1 | 3
Pratik Kalbura Bastı Tatlısı İçin Malzemeler1 çay baradağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı irmik
1 kase ceviz
3 su bardağı un
2 | 3
Şerbeti İçin2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su ve yarım limon
Öncelikle şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın.
3 | 3
Pratik Kalbura Bastı Tatlısı YapılışıMalzemeleri bir kaba alarak yumuşak bir hamur eldeedinceye kadar yoğurun. Küçük parçalar alarak elimizin içinde açarak içine ceviz koyuyoruz. Hamuru kapatıp rende üzerinde şekil vererek tepsiye diziyoruz. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca şerbeti üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ