Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

PRATİK HAŞLANMIŞ PATATES KAVURMASI

PRATİK HAŞLANMIŞ PATATES KAVURMASI

Patatesin her türlü yemeği yapılır ve genelde de çok sevilir. Evde patates varsa yemek yapmak için hiç şaşırmazsınız. Kızartma yaparsınız, haşlarsınız, salatasını yaparsınız, tavukla beraber fırına verebilirsiniz. Yani birçok şekilde pişirebilirsiniz. Özellikle pratik haşlanmış patates kavurması adeta kurtarıcı niteliğindedir. Bu vereceğimizi patates kavurma tarifi ile börek de yapabilirsiniz ya da kahvaltıda yiyebilirsiniz.

PRATİK HAŞLANMIŞ PATATES KAVURMASI

Haşlanmış Patates Kavurması için Malzemeler

Haşlanmış Patates Kavurması için Malzemeler

Haşlanmış Patates Kavurması için Malzemeler

Bir buçuk ya da iki kg patates

5 veya 6 tane soğan (büyükse 5, küçükse 6)

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet maydanoz

Haşlanmış Patates Kavurmasının Yapılışı

Haşlanmış Patates Kavurmasının Yapılışı

Haşlanmış Patates Kavurmasının Yapılışı

Patatesleri bir güzel yıkayın ve bir tencereye alarak haşlayın. Haşlandıktan sonra soyarak bir güzel püre haline getirin. Yine bir tencereye küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları ve yağı ve tuzu koyun. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında salçayı eritin ve püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyip karıştırın. En son karabiberi, kimyonu ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. En kolay şekilde pratik haşlanmış patates kavurması servise hazır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ