Günümüzde ünlülerin de oldukça ilgi gösterdiği aslında bilinen fakat yine de pek duyulmamış bazı güzellik sırlarını size aktaracağız.
Osmanlı Kadınlarının Bilinmeyen Doğal Güzellik Sırları
İşte size Osmanlı Kadınlarının bilinmeyen güzellik sırlarını ve uyguladığı en doğal yoldan doğal bakım ürünleri ve teknikleri:
Birbirinden Farklı Osmanlı Kadınlarının Güzellik Sırları
1 | 6
Osmanlı Kadınlarında Hamam Kültürü
Osmanlı döneminde hamam bir gelenek olsa da kadınlar için ölü hücrelerden kurtulup genç ve diri bir tene sahip olmanın en doğal yoluydu. Bu da keselenmekle mümkün olmakta idi. Bilindiği gibi günümüzde kadınlarda peeling yapmak olmazsa olmazlardan. Osmanlı kadınları ise bunu doğal yollardan 300-400 yıl önce yapmışlar. Hamamdaki sıcak atmosfer hücreleri açıyor, derileri yumuşatıyor ve kese yapılarak vücutlarını yeniliyorlardı. Hamam belki size çok uzak bir ihtimal gibi gelse de veya buna zaman ayırmakta zorlanıyorsanız evinizde de ılık su üzerine yapacağınız kese ile bu bakımı ara sıra da olsa doğal yollardan uygulayın. Farklı bir canlılık yakalayacaksınız bu nostalji ile.
2 | 6
Saçlarınız İçin Doğanın Sırrı: Hatmi Çiçeği ve Ebegümeci
Sabunlar hamamların olmazsa olmazı idi. Bu sabunlarla yıkanan saçların sertleşmemesi için de bazı önlemler alınırdı. O dönemlerin doğal içerikli saç kremleri hatmi çiçeği ile ebegümeci idi. Bunlar kaynatılır ve bu su ile saçlar durulanırdı. Bu karışım saçlara hem parlaklık hem de yumuşaklık verirdi. Bu formül tamamen doğal, kolay ve zararlı madde içermeyen karışımlardan oluşmaktaydı.
3 | 6
El ve Ayaklar İçin Bugün Unutulmaya Yüz Tutmuş Gül Yağı ve Zeytinyağı
El ve ayak bakımı için zeytinyağı ile gül yağı vazgeçilmezlerden idi. Osmanlı kadınları güzelliğini güle borçludur diye boşuna söylememişler. Sadece Harem’de bir yılda 100 ton gül kullanılırmış. Gül yaprakları susam yağı ve zeytinyağı ile bekletilir ardından süzülerek elde edilmekteydi. Bu yağ el ve ayakların yanında yüz içinde doğal ve besleyici bir yağdı.
4 | 6
El ve Yüz Güzelliği İçin Limon Kullanın
Günümüzde de ev yapımı maskelerde sıkça limon kullanılmaktadır. Osmanlı kadınları bunu beyazlatıcı etkisi için kullanmaktaydı. Beyaz görünmek o dönemde çok makbuldü ve eller ve yüz her gün birkaç sefer limon ile yıkanmaktaydı. Beyazlatıcı özelliği yanında antiseptik özelliği de bulunduğundan yaraları iyileştirme ve temizleme etkisi de vardı. Limon cildi temizlediği gibi gerer ve besler.
5 | 6
Makyaj Malzemelerinin En Doğalı Hibiscus
Pembeleşmeyi sağlamak için gül goncası ya da hibiscus havanda dövülerek allık elde ediliyordu. Bu karışım su ile karıştırılarak da ruj elde edilirdi. Her şey tamamen doğal ürünlerle yapılmaktaydı.
6 | 6
Bugün Kullanıldığından Biraz Farklı Olarak Doğal Kil
Günümüzde bütün güzellik markalarının ürünlerine katmış olduğu doğal kil osmanlı kadınlarının sadece maske için değil saçlar için de kullandığı bir maddeydi. Kil suya karıştırılır ve bekletilirdi. Kil dibe çöküp üstünde kalan su yüze ve saçlara uygulanırdı. Bu saçları gürleştirir, cildi de derinlemesine temizlerdi.