Kış Yemeği Fırında Güveç Tarifi

Kış aylarına olduğumuz şu günlerde yemek tarifler listesine baktığımızda fırında güveç yemeği ilk akla gelenlerden biri olmaktadır. Tarifler arasında güveç yemeği tarifi oldukça popüler bir yemek çeşidi olarak karşımıza çıkmakta. Sizler için en pratik yemek tarifleri yazımızda fırında güveç tarifini hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Kış Yemeği Fırında Güveç Tarifi
Fırında Güveç Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kuşbaşı et (kuzu ya da tercihe göre dana eti)
500 gr orta boy patates
Orta boy 5-6 adet patlıcan
Yarım kg beyaz soğan
5-6 diş sarımsak
500 gr domates
500 gr yeşilbiber
500 gr taze fasulye
Tuz
İki yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Sıvı yağ
Yemek Tarifi Fırında Güveç Hazırlanışı
Yemeği hazırlamadan önce toprak güvecimizi sıvı yağ ile yağlayarak hazırda bekletiyoruz. Yemeklik doğranmış soğanın ve ince doğranmış sarımsağın yarısını güvece koyalım. Üzerine kuşbaşı doğranmış olan etlerin yarısını koyalım.
Tekrardan etin üzerine kalan sarımsak ve soğanlarla birlikte jülyan biçimde doğradığımız fasulye ve patatesleri de koyalım.kalan etimizi de ilave ettikten sonra, güvecin sosu için salçayı bir kapta sulandırıp üzerine tuzu, biberi ilave edip karıştıralım ve sonra bir miktar sıvı yağ da ilave ettikten sonra güvecin üzerine gezdirelim.
En üste yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri dizip üzerine iri doğranmış biberleri dizelim. En son üzerini alüminyum folyo ile ya da hamurla kapatıp fırına veriniz. İki buçuk üç saatte pişer ortalama. Tarifler arasında fırında güveç yemeği umarız kolayınıza gelmiştir.
Afiyet olsun.