Kıbrıs’ın Meşhur Molehiya Yemeğinin Tarifi

Her ülkenin ve her yörenin kendine has yemek tarifi ve yemek çeşitleri bulunmaktadır özellikle Kıbrıs yemekleri oldukça mükemmeldir. KKTC Yemek tarifleri arasında belki de birçok bayanın bilmediği bir yemek çeşidi ile karşınızdayız.
Kıbrıs’ın Meşhur Molehiya Yemeğinin Tarifi
Molehiya Yemeği İçin Malzemeler
4 kişilik porsiyon için 4 avuç yaş veya kurutulmuş molehiya
Yarım kilo kuzu eti veya tavuk eti
1 kilo su
2 tane iri domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 baş büyük kuru soğan
3 – 4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Molehiya Yemeğinin Tarifi

Molehiya Yemeğinin Tarifi
Molehiya tarifi için öncelikle sıralamaya özen göstermelisiniz. Molehiya suda iyice yıkanır ve süzülmesi için bir süzgece konur. Suyu sıkılarak kenara bırakılır. Bir tencereye bir kıvam ay çiçek yağı konur ve bir baş kesilmiş soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kızartılır. Et ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Salça ilave edilir. İyice harmanlanan malzemeye molehiya ilave edilir. Tuz, limon suyu, karabiber eklenip su ilave edilir. 1 saat pişirildikten sonra servise hazır hale gelir. Sulu bir yemek olduğu için çukur tabakta servis etmenizi tavsiye ederiz.
Tarifler arasında molehiya yemeği her ne kadar zor gibi görülse de kolay olduğu gibi aynı zamanda oldukça ekonomik malzemeler ile kolaylıkla yapılmaktadır. Şimdiden Afiyet Olsun.