Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

Jelibon Nedir? Zararları Var Mıdır?

Jelibon Nedir? Zararları Var Mıdır?

Hemen hemen herkesin tadına baktığı bir şekerleme olan jelibon, özellikle çocukların çok sevdiği bir şekerlemedir. Peki bu jelibonlar nasıl yapılıyor? Zararları var mı? İçeriğinde neler var?

Jelibon Nedir? Zararları Var Mıdır?

Aslında jelibonun ham maddesi jelatindir. Jelatin ise hayvanlardan elde edilir. Genellikle de sığır jelatini kullanılır. Kemikler kaynatılarak yumuşak ve yapışkan bir madde elde edilir. Yani hayvansal bir gıdadır. İçerisine tatlandırıcı, gıda boyası ve meyve kokuları ilave edilerek o çok severek tükettiğimiz jelibonlar yapılır. Jelatin eklemlere ve kemiklere faydalıdır. Ancak fazla tüketmemekte fayda var. Sonuçta şeker kullanılmaktadır. Jelatin, vücudumuz için faydalı olan 20 amino asitin 18’ini içermektedir. Kolesterol yoktur. Saçları güçlendirir. Cildi gençleştirir. Lif açısından zengindir. Tırnakları güçlendirir. Kıkırdak dokusunu güçlendirir. Gerçek sığır jelatininden elde ediliyorsa aslında faydası var. Ancak bu şekerlemelerin nerede ve hangi koşullarda yapıldığı çok önemlidir. Aksi halde diyabet, hormon bozukluğu ve hatta kansere dahi neden olabilir. Bu nedenle, içerisinde yalınızca jelatin kullanılmadığı ve bol miktarda şeker ve gıda boyası kullanıldığından yedirmemekte fayda vardır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ