Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

Ev Yapımı Meyveli Pasta Tarifi

Ev Yapımı Meyveli Pasta Tarifi

Ev Yapımı Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta İçin Malzemeler

Pandispanya İçin:

5 adet yumurta

2 su bardağı şeker

1 paket vanilin

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Meyveli Pasta Kreması İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 adet vanilya çubuğu

2 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

100 ml.krema (soğuduktan sonra çırpmak için)

Meyveli Pasta Süslemesi İçin Malzemeler

1 adet kivi

8-10 adet çilek

1/2 adet armut

1 adet portakal

1 su bardağı file antep fıstığı

1 çay bardağı damla çikolata

1/2 adet şeftali

Meyveli Pasta Yapmanın Püf Noktası

Unu mutlaka eleyerek karışıma ilave edin. 30 dakika boyunca fırın kapağını açmayın.
Pandispanyayı katlara ayırırken hamurun tamamen soğumuş olduğundan emin olun. Aksi halde kötü bir görüntü oluşur. Çırpmak için soğuk krema kullanın, böylece krema daha hacimli kabarmasını sağlar.

Meyveli Pasta Pişirme Önerisi

Fansız programda pişirmeniz tavsiye ediyoruz

Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Tarifler arasında meyveli pasta tarifi belkide en kolay yapılan pasta çeşitlerinden biri olmaktadır. Fırını 170 dereceye ayarlayın.Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırparak kabartın. Unu ve diğer tüm malzemeyi başka bir kaba eleyin.Çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde unlu karışımı ilave edin.18 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Kek harcınızı kalıba dökerek 30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için  bir kürdanla kontrol ederek pişirme işlemini devam ettirin. Kekiniz pişerken, bir yandan da unu ve tere yağını bir sos tavasına kavurun. Krema hariç tüm malzemeyi kavrulan una ekleyerek çırpmaya ve karıştırmaya devam edin. Vanilyayı ortadan bölün ve yarısını bıçak yardımıyla sıyırıp taneleri ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve bir kenara alın. Kekiniz soğuyana dek ızgara telinde 30-35 dakika bekletin ve kabarma oranına göre soğuyan keki 3 eşit parçaya ayırın. Eğer kekiniz fazla kabarma ise 2 kat da olur. Soğuyan muhallebiyi soğuk kremayla çırparak hacimlendirin. Meyveleri keserek porsiyonlara ayırın. En üstten kestiğiniz parçayı orta katmanda kullanmak üzere sıralayın. Krema, damla çikolata ve çilekleri katlara paylaştırın. Dışarı taşan kremayı spatula yardımıyla yayın. Meyveli Pasta için, file antep fıstığını taşan kremanın üzerine örtmek için kullanın. Dilediğiniz şekilde pastanızın üzerini süsleyip servis edin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ