En Lezzetli Karnabahar Kızartması Tarifi

Yemek tarifi ve Türk mutfak kültürünün en bilinir kızartmaları arasında karnabahar kızartması hiç kuşkusuz en lezzetli olanıdır.
En Lezzetli Karnabahar Kızartması Tarifi
Modarazzi olarak tarifler bölümümüzde bugün sizlere karnabahar tarifi sunacağız. Yapımı oldukça kolay olduğu gibi malzeme olarak hayli ekonomik. Yemek tarifleri arasında karnabahar kızartması yapılışı oldukça kolayınıza gelecektir. Şimdiden afiyet olsun…
Karnabahar Kızartması Malzemeleri
1 adet orta boy karnabahar
1 tatlı kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
Karnabahar Kızartma Harcı
1 su bardağı süt
1/4 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnabahar Kızartması İçin Pişirme Önerisi
Karnabaharların daha az sürede kızarması için kızgın ve derin yağda veya fritözde kızartabilirsiniz. Kızartma harcı için kullanılacak süt miktarı yarıya indirilerek onun yerine maden suyu ekleyebilirsiniz.
Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Karnabahar Kızartması Tarifi
Sert olan kök kısmını kesip yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharın, çiçeklerine ayırınız. Karnabaharın kendine has bir kokusu vardır. Kokusunu alması ve sindirimi de rahatlatması açısından tencereye koyduğunuz unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika haşlayınız. Haşlanan karnabaharların suyunu bir kevgir ile süzerek servis tabağına çıkartınız. Kızartma harcı için, ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, un, süt ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar karıştırınız. Zeytinyağı geniş bir tavada ısıtılarak, harca batırılan haşlanmış karnabaharlar, kızgın yağda sarı renk alana kadar kızartılır. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde bekletilen karnabahar kızartması, ılık olarak veya arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis yapılır.