En Kolay Perde Pilavı Tarifi

Yemek tarifleri arasında yardımcı veya ana yemek olarak kullanılan pilav, mutfak kültürümüzün en büyük parçalarından biridir.
En Kolay Perde Pilavı Tarifi
Tarifler arasında pilav tarifleri en fazla karşımıza çıkan yemek tarifi diyebiliriz. Sizler için yapımı oldukça kolay perde pilavı tarifini sunuyoruz.
Perde Pilavı Malzemeleri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 kase tavuk eti
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Ve 1 su bardağı tuzsuz badem.
Perde Pilavı Tarifi Ve Yapılışı

Perde Pilavı Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu su içerisinde yaklaşık 15 dakika bekletin.
Tencereye tereyağını ekleyerek erittirin ve tuzsuz kabuksuz bademlerden bir avuç kadar ayırın, tereyağında ayırdığınız bademi göz kararı pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra pirinci süzün ve ardından 3 dakika kavurun.
Tavuk etlerini, tuzunu ve karabiberini ekleyip, sıcak tavuk suyunu dökün ve kısık ateşte pişirin.
Hamuru için ise bir kabın içine sıvı yağı, unu, yoğurdu, yumurtayı, tuzu, karıştırın ve biraz su ilave ederek, yumuşak olacak şekilde hamur yoğurun.
Hamuru açın ve istediğiniz bir kalıbın içini, margarinle yağlayın.
Ayırmış olduğunuz bademleri kalıba şekil verecek ve orantılı olarak yerleştirin.
Açtığınız hamuru, bademleri her hangi bir yere düşürmeden yavaşça kalıba dizin.
Pişirdiğiniz pilavı içeresine dökün.
Kalıbın kenarlarından taşacak olan hamurları pilav üzerini kapatacak şekilde düzenleyin.
Daha önce ısınmaya aldığınız 200° fırında, üzerindeki hamur kızarana kadar sürekli kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.