En Güzel Etli Mantar Sote Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan et yemekleri tarifler arasında en fazla yer alandır. Et yemekleri arasında etli mantar sote tarifi ise hem yapımı kolay hem de fazla zaman harcamayan yemek tarifleri arasında yer almaktadır.
En Güzel Etli Mantar Sote Tarifi
Etli Mantar Sote Yapımı İçin Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana eti
500 gr soğan
2-3 adet domates
3-4 diş sarımsak
1 kg mantar
İki yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Tuz
Pul biber
Karabiber
Sıvı yağ
Etli Mantar Sote Yapılışı

Etli Mantar Sote Yapılışı
Etimizi öncelikle kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişmeye yakın olan etin üzerine kuşbaşı doğradığımız mantarları ilave ediyoruz. Sonra, doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta sulandırdığımız salçaya bir miktar sıvı yağ ilave edip yemeğimize katıyoruz.
Pişmeye yakın tuzunu, karabiberini ve pul biberini isteğe göre ilave edip karıştırıyoruz. Orta ateşte pişmesine özen gösterelim ki yemeğimiz hem güzel özleşsin hem de istediğimiz damak tadını yakalasın. Suyunu salan mantar da suyunu çektikten sonra tadını kontrol ederek yemeğimizi ocaktan alalım.
Saplarını ayıklayıp doğradığımız maydanozları yemeğimize renk ve tat katması için üzerine serpiştiriyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Artık yemeğimizi yanına seçtiğimiz ve sofra da bize eşlik edecek olan diğer bir ana yemekle servise sunabiliriz.
Afiyet olsun.