Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

ÇUKUROVA USULÜ CİĞER KAVURMA

ÇUKUROVA USULÜ CİĞER KAVURMA

Eminim herkes mutlaka ciğer kavurması yemiştir veya yapmıştır. İster tavuk ciğeri, ister kuzu ciğeri olsun bu yemek tarifi ikisi için de geçerli. Baharatla harmanlanmış bir lezzet olan ciğer kavurmanın tarifini paylaşmak istiyorum.

ÇUKUROVA USULÜ CİĞER KAVURMA

Ciğer Kavurması İçin Malzemeler

Ciğer Kavurması İçin Malzemeler

Ciğer Kavurması İçin Malzemeler

1 Kğ ciğer (isteğe bağlı olarak tavuk veya kuzu ciğeri)

4 Adet soğan

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı pul biber

1 Çay kaşığı kimyon

1 Çay bardağı sıvı yağ ve tuz

Ciğer Kavurma Yapılışı

Ciğer Kavurma Yapılışı

Ciğer Kavurma Yapılışı

Ciğeri yarım saat kadar suyunu çekene haşlayın. Haşlandıktan sonra iri iri doğranmış soğanları ve yağı ekleyerek kavurun. Piştikten sonra pul biberi, karabiberi, kimyonu ve tuzu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Ciğer Kavurma Yapılışının Püf Noktası

Ciğer Kavurma Yapılışının Püf Noktası

Ciğer Kavurma Yapılışının Püf Noktası

Çukurova usulü ciğer kavurma yapmanın en önemli noktası ise, baharatların çok iyi ayarlanmasıdır. Yapacağınız ciğer kavurması daha lezzetli olması için baharatları en son ekleyin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ