Modarazzi | Yaşama Dair Her Şey |

Çocuklara Kemik Suyunun Faydaları

Çocuklara Kemik Suyunun Faydaları

Elbette sağlıklı beslenme bebeklikten başlar. İlk 6 ay anne sütü, sonrasında ek gıdalardır. Fakat annelerin sütü giderek azalmakta. Neyse ki beraberinde mama imdada yetişiyor. Sütün olmayışı annenin suçu değildir. Sadece genlerden kaynaklanmaktadır.

Çocuklara Kemik Suyunun Faydaları

Mama ile başlayan bebeklerde erken ek gıdalarda geçiş yapılır. İşte bu nedenlerden dolayı verdiğimiz ek gıdalardaki besin takviyelerde çok önemlidir. Hastalık savunmasız bebek ve çocuklarımız için yaz kış kapıdadır. Uzmanlar kemik suyunun mikroplara karşı savunması olduğunu açıklamıştır.

 Kemik suyunun faydaları;

Kemiğin içerisinde var olan ilik, vücudun bağışıklık sistemiyle birebir bağlantılı olan trombosit ve lök asit hücrelerinin ürüyerek çoğalmasına katkıda bulunur. Kanın renksiz hücre parçaları olarak da bilinen trombosit” kan pulcukları” vücutta kanamanın durdurulması ve damar yatağında kanın pıhtılaşması işlevini görür. Lök asit (diğer adı alyuvarlardır. Bu hücreler vücudun yabancı işgalcilere ve bulaşıcı hastalıklara karşı korunması için çalışan bağışıklık sisteminin bir parçasıdır)kemik ilikleri soğuğa karşı koruyu olmasının yanında hastalığın daha kısa zamanda atlatılmasını sağlar.

Kelle paça çorbası hem vitaminli hem de kış aylarında soğuğa karşı ısıtır içinizi. Çocuklarınıza da 5.aydan itibaren suyunu gönül rahatlığı ile içirebilirsiniz.

Kemik suyu kemik gelişiminde katkı sağlar. Boy uzamasında büyük rol alır.

Hatta kemik gelişimine katkıda bulunduğu gibi kırılmış kemiğe de faydası çoktur. Mesela herhangi nedenle kırılmış olan kemik ya da kemikler ilikli kemik suyuna yapılmış çorbayla tez zamanda iyileştikleri görülmüştür.

İlikli kemik suyu çorbası hazırlayıp içerisine birkaç damla limon da sıkarak çocuklarımızın limon c vitamini almalarında sağlamış olabiliriz.

İlikli kemik çorbası tarifi;

Kasapta ilikli kemikleri parça parça kırdırın. Eve geldiğinizde öncelik olarak duru suda bir yıkayın kemikleri. Derin bir tencereye alın hafif üstünü geçecek şekilde suyunu doldurun. 1 adet soğanı ortadan ikiye bölün içerisine atın(soğan kemiğin ağır tadını ortadan kaldıracaktır.)kaynatın ve kaynadığında üstünde oluşan köpükleri sürekli alın yaklaşık 40 kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla tenceredeki suyu alın ve soğuyunca ister buzluktaki buz kalıplarına dökebilirsiniz. İster kağıt pet bardaklara döküp buzlukta muhafaza edip lazım olduğunda kullanabilirsiniz.

««« Önceki Yazımız
Sonraki Yazımız »»»
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ